Lediga jobb
Lärarguiden.se
Lärarnas Tidning
Förskolan
Specialpedagogik

För lärare inom specialpedagogik – Utges av Lärarförbundet

Chef och ledarskap

Lärarförbundet tidning för skolledare – Utges av Lärarförbundet

 

Förskollärare

Barn & Skola, Vinninga Folkets Hus förskola

Barn & Skola arbetar med ca 6 100 barn i åldrarna 1-16 år. Vår verksamhet omfattar förskola, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola, musikskola och fritidsgårdar. Barn & Skola erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn med kvalitativa övergångar för våra barn och elever. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

 

 

Förskolan inryms i ett gammalt Folket Hus och har därför en personlig prägel. Vi kan utnyttja alla utrymmen som finns och vi har t ex tillgång till en scen. Förskolan har en stor utegård med många typer av lekmiljöer - bland annat en skogsdunge med grillplats. Förskolan består av avdelningarna Lilla Kristallen(1-3-åringar) och Stora Kristallen(3-5-åringar) som i sin tur delas i mindre grupper.

 

Folkets Hus förskola är en förskola för ca 36 barn om den utnyttjas maximalt och personalstyrkan varierar utifrån antalet barn i verksamheten. På vår förskola arbetar just nu kostpersonalen del av tjänst i vår verksamhet.

 

Vi har fått utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. Det betyder att vi arbetar medvetet och långsiktigt med ett lärande utifrån perspektiven social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Vi kommer under en treårsperiod att tillsammans med alla förskolor i Lidköpings Kommun delta i utvecklingsprojektet ”Barns rätt till en hållbar framtid” med utgångspunkt från Lpfö18.

 

Vill du vara med och skapa framtidstro för våra barn i Lidköping? Då vill vi att du fortsätter att läsa den här annonsen och tittar på vår film .

 

 

Arbetsbeskrivning

Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater. I Lidköpings förskolor har vi en hög andel legitimerade förskollärare.

 

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Vi ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer för att skapa en rolig och lärorik förskola.

 

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen, reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.

 

Tjänsten skulle kunna innefatta rollen som arbetslagsledare, under nuvarande arbetslagsledares föräldraledighet, och du sitter i så fall med i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor samt arbetslagsledare från Vinninga och Filsbäcks förskolor.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har kunskaper om läroplanens innehåll och känner att du kan bidra till verksamhetsutveckling tillsammans med kollegor i ett kollegialt lärande. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och föräldrar.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av digitala verktyg och besitter kunskaper inom digitala lärprocesser men också erfarenhet att jobba med Natur och Teknik i förskolan, språkliga processer och normer och värden.

 

 

Villkor

Tillsvidare 100% med start i januari eller enligt överenskommelse.

 

 

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

 

 

Information om arbetsgivaren

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/

 

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.

Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

 

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

 

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskomelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Lidköping

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

BSN 2019/273

Kontakt

  • Rosanna Andersson, rektor , 0510-77 07 26
  • Helen Dahl, personalkonsult, 0510-77 02 08

Facklig företrädare

  • Lärarförbundet, Ulrika Lindahl, 0510-77 00 80

Sista ansökningsdag

2019-10-22

 

 

Ansök nu 

 

 

Läs mer om arbetsgivaren


Sista ansökningsdag : För 12 timmar sedan . Arbetsort : Lidköping

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Lidköpings kommun

Lidköpings kommun

Fritidspedagog

Nu går vi in ett skede där vi ska skapa nya Stenportskolan och behöver dig som vill vara med på den resan och som vill tillföra energi...
Lidköpings kommun, Lidköping,

Läs mer !
Lidköpings kommun

Förskollärare

Förskolan inryms i ett gammalt Folket Hus och har därför en personlig prägel. Vi kan utnyttja alla utrymmen som finns...
Lidköpings kommun, Lidköping,

Läs mer !
Alla jobb hos Lidköpings kommun

Liknande jobb Förskollärare

Falu kommun

Förskollärare

Vi är stolta över vårt gemensamma och välfungerande systematiska kvalitetsarbete, vårt område kännetecknas av en god kvalitet
Falu kommun, Falun,

Läs mer !
Botkyrka kommun

Förskollärare till storbarnsavdelning

Kärrspiran är en förskola med 11 avdelningar som ligger i anslutning till skogen i ett villaområde.
Botkyrka kommun, Botkyrka,

Läs mer !
Linköpings kommun

Förskollärare till förskoleområde Sturefors, Bestorp och Brokind

Som förskollärare i området kommer du att vara en del av ett arbetslag som ständigt lär och utvecklas!
Linköpings kommun, Linköping,

Läs mer !
Botkyrka kommun

Förskollärare

Vi söker tre förskollärare med möjlighet till nära samarbete. Enheten Norsborg Västra söker nu tre förskollärare till förskolan Aspen...
Botkyrka kommun, Botkyrka,

Läs mer !
Botkyrka kommun

Förskollärare i förskolan

Arbetsuppgifter: Vara arbetslagsledare. Ta hänsyn till barns olika förutsättningar och behov.
Botkyrka kommun, Botkyrka,

Läs mer !
Linköpings kommun

Förskollärare till Berga/Vimanshäll förskoleområde

Området berikar genom att vara mångkulturellt och våra prioriterade områden är lärande för hållbar utveckling och språk!
Linköpings kommun, Linköping,

Läs mer !
Linköpings kommun

Förskollärare till Stationsgatan 5, Innerstadens förskolor

Förskolan är Grön Flagg Certifierad och arbetar med Lärande för hållbar utveckling!
Linköpings kommun, Linköping,

Läs mer !
Karlskrona kommun

Förskollärare till Holmsjö, Västra skolområdet

Du är utbildad förskollärare och har god kännedom om innehållet i förskolans läroplan.
Karlskrona kommun, Karlskrona,

Läs mer !