Lediga jobb
Lärarguiden.se
Läraren
Förskolan
Specialpedagogik

För lärare inom specialpedagogik – Utges av Lärarförbundet

Chef & ledarskap

Lärarförbundet tidning för skolledare – Utges av Lärarförbundet

 

Förskollärare till Svanhöjdens förskola i Älta

Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Ambitionen uppnås genom att Nacka ska vara bland de 10 procent bästa i kommunala jämförelser och kommunens verksamheter ska vara bland de 25 procent mest kostnadseffektiva kommunerna i landet per område. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.

Nackas kommunala skolor når goda resultat tack vare våra fantastiska medarbetare som vågar arbeta på nya sätt. Genom ny och beprövad pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

 

Uppdraget som förskollärare

Brinner du för pedagogisk utveckling, barns rättigheter och pedagogiskt ledarskap? Vi söker en förskollärare till Svanhöjdens förskola – en förskola där vi strävar efter att skapa betydelsefulla sammanhang för barnen och där pedagogerna kan få utvecklas i sin profession. Vi arbetar i team om sex pedagoger. Pedagogerna delar sedan in barnen i tre avdelningar per team, för att skapa möjligheter för barnen att kunna mötas i mindre sammanhang. I vårt tematiska, projektinriktade arbetssätt ser vi till att möta barnens intressen och nyfikenhet och stimulera deras lärande och utveckling. På förskolan för vi ständigt pedagogiska diskussioner, vi har exempelvis pedagogiska nätverk där alla har möjlighet att delta. I förskollärarrollen ska du ansvara för undervisningen och i samarbete med övriga pedagoger arbeta för pedagogisk utveckling. Du kommer att tillhöra ett team där pedagogerna visserligen är erfarna, men som team är de nya för varandra. Det finns gott om utrymme för att strukturera upp den pedagogiska miljön och kunna använda sig av miljön som en ”tredje pedagog”. Både inne- och utemiljön är, från grunden, planerade utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med några års erfarenhet, eftersom du kommer att ha uppdraget som teamledare i det teamet du går in i. Då teamledarens, och förskollärarens, roll är en ledarroll ser vi att du har förmåga att, på ett positivt sätt, kunna leda och driva framåt. Vi vill att du har ett brinnande intresse för att vara med och forma strukturen på förskolan, bidra med kompetens, lust och glädje och samtidigt kunna motta detsamma från de pedagoger som redan finns på plats, det vill säga ett utbyte av kunskap och kompetens – ett kollegialt lärande. Du ska ha ett professionellt förhållningssätt och en god människosyn. Du betraktar varje människa som en person som förtjänar respekt. Ett gott bemötande av sina medmänniskor är oerhört viktigt och vi ser varandra som lika unika. Du är öppensinnad, lösningsinriktad och tycker om utmaningar. Vi vill också att du ska kunna uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift då kommunikation och dokumentation är två stora bitar av verksamheten. Har du kunskaper inom digitalisering och/eller kunskaper om ett interkulturellt förhållningssätt är det meriterande. Du bör ha god ansvarskänsla, självkännedom och personlig mognad. Det är också viktigt att kunna skilja på arbete i barngrupp och det arbete som sker utanför barngrupp, det vill säga planering, reflektion, utvärdering etc. I barngrupp är du närvarande, fokuserad och sätter barnet i centrum. Vi lägger stor vikt vid att hålla en god arbetsmiljö, därför ser vi att du är trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga och också en stabil närvaro. Du kan använda din kompetens och utnyttja dina kunskaper men också lyfta dina kollegor och se deras styrkor.

 

Vi erbjuder

en förskola med välutvecklad pedagogisk miljö, en inspirerande gård, där man har möjlighet att dela upp barnen mellan mindre delar av den större gården, vilket skapar en god överblick över miljön. Varje pedagog har sin egen dator, vilket förenklar vid dokumentation. Du har också många digitala verktyg på plats. Du har möjlighet till kontinuerlig fortbildning genom ett internt kursprogram. Vi tillhandahåller arbetskläder för utomhusbruk.

 

Övrig information

Tjänsten tillsätts under förutsättning att ingen övertalighet finns. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 7 januari eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag: 30 oktober. Välkomna med era ansökningar!

Läs gärna mer om våra verksamheter på www.nacka.se.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sigfridsborgs skolenhet består av tre förskolor och grundskola F-6 i natursköna Älta. Vi jobbar i team runt varje förskolegrupp och årskurs och vill alltid skapa en så bra dag som möjligt för, och tillsammans, med våra barn och elever. Vi använder modern teknik med avstamp i pedagogiken och har förmånen att ha närhet till både stad och natur, med allt vad det innebär av pedagogiska möjligheter. Vi drivs av en utvecklingsglädje och arbetar för att ständigt förfina och kvalitetssäkra alla våra processer med barnens och elevernas bästa för ögonen.

Vår vision - Världens bästa utbildning för barn och unga varje dag - genomsyrar vår verksamhet. Vår värdegrund – Lika – Unika, allas lika värde ska alltid ligga till grund för vår verksamhet. Våra värdeord är: Kunskap, nyfikenhet, självkänsla, ansvar och empati tränar vi varje dag!

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

7 januari eller enligt överenskommelse

Löneform

månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100 %

Ort

Nacka

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2020/406

Kontakt

  • Eva Lindroth, +4687188637

Facklig företrädare

  • Mikael Eriksson, Lärarförbundet, 087189486

Sista ansökningsdag

2020-10-30

 

 

Ansök nu

 

 

Läs mer om arbetsgivaren


Sista ansökningsdag : 30 oktober . Arbetsort : Nacka

Kategorier : Förskollärare Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Nacka kommun

Nacka kommun

Förskollärare till Svanhöjdens förskola i Älta

Brinner du för pedagogisk utveckling, barns rättigheter och pedagogiskt ledarskap?
Nacka kommun, Nacka,

Läs mer !
Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb Förskollärare till Svanhöjdens förskola i Älta

Nacka kommun

Förskollärare till Svanhöjdens förskola i Älta

Brinner du för pedagogisk utveckling, barns rättigheter och pedagogiskt ledarskap?
Nacka kommun, Nacka,

Läs mer !
Ronneby kommun

Förskollärare till Parkdala förskola

Vi har medarbetare som går i pension och söker nu två förskollärare till Parkdala förskola!
Ronneby kommun, Ronneby,

Läs mer !
Linköpings kommun

Förskollärare till Maspelösa förskola

Lek och utforskande utomhus i kombination med barns inflytande är våra utvalda och prioriterade fokusområden!
Linköpings kommun, Linköping,

Läs mer !
Jönköpings kommun

Förskollärare som vill skapa lärglädje hela dagen!

Nu söker vi en Förskollärare till Ödestugu förskola som inviges för tre år sedan!
Jönköpings kommun, Jönköping,

Läs mer !
Vänersborgs kommun

2 Leg Förskollärare till Björkholmsgatans förskola

Varmt välkommen att starta upp Björkholmsgatans förskola tillsammans med oss!
Vänersborgs kommun, Vänersborg,

Läs mer !
Karlskrona kommun

Förskollärare Johannesbergs förskola

Vi bygger verksamheten på för oss viktiga värden som trygghet, glädje, gemenskap, hänsyn och ansvar!
Karlskrona kommun, Karlskrona,

Läs mer !
Finspångs kommun

Förskollärare tillsvidare heltid till Metallens Förskola tillträde 21-01-01

Förskolan erbjuder barnen en inspirerande och föränderlig lek- och lärmiljö både inomhus och utomhus!
Finspångs kommun, Finspång,

Läs mer !
Norrtälje kommun

Förskollärare till Länna förskola

Är du vår förskollärare med starkt engagemang och stor flexibilitet?
Norrtälje kommun, Norrtälje,

Läs mer !
Lunds kommun

Förskollärare, Tuna förskola

Du förväntas var aktiv i det kollegiala arbetet med att utveckla enhetens pedagogiska idé/grund!
Lunds kommun, Lund,

Läs mer !
Åre kommun

Förskollärare Åre förskolor

Vi kan erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete tillsammans med barn och kollegor
Åre kommun, Åre,

Läs mer !