Lediga jobb
Lärarguiden.se
Lärarnas Tidning
Förskolan
Specialpedagogik

För lärare inom specialpedagogik – Utges av Lärarförbundet

Chef och ledarskap

Lärarförbundet tidning för skolledare – Utges av Lärarförbundet

 

Förskollärare, Vilhelmina kommun

Är du legitimerad förskollärare? Kanske är du den vi söker? Vi behöver lärare till våra förskolor och är du legitimerad förskollärare och längtar efter allt det vi kan erbjuda så är du varmt välkommen till oss.

Låt oss berätta lite om oss själva... 

I Vilhelmina har du nära till allt. På 5-10 minuter tar du dig till nästan all samhällsservice. Och du som har barn... visst är det skönt att det är nära till förskolan, skolan och fritids ifall något skulle hända under dagen? 

Våra förskolor
I Vilhelmina kommun finns tio kommunala förskolor varav fem finns inne på tätorten. Alla förskolor ligger centralt belägna. På Strandvägen ligger våra två förskolor Vågen och Regnbågen. Invid Tallåsvägen ligger förskolorna Skogsbacken, Täppan och Sagobacken. I byarna finns sammanlagt fem förskolor. I Saxnäs finns förskolan Rävlyan, i Dikanäs finns Fjällripan, i Nästansjö finns Tranan, i Latikberg finns Myltan och i Malgovik heter förskolan Norrskenet. Gemensamt för alla förskolor är att vi har nära till naturen och på samtliga förskolor är utevistelse en viktig del av verksamheten. Några av förskolorna jobbar med den samiska kulturen och erbjuder samiskt språkstöd. En förskola arbetar med hälsoinriktning och är nästan helt sockerfri.

 

Du kan läsa mera om våra förskolor här: https://www.vilhelmina.se/barn-och-utbildning/foerskola/Små grupper och bra kvalitet

Vi har genomgående relativt små grupper i våra förskolor. Det finns ett beslut om att det ska vara tre personal i en barngrupp med 16 barn. Utbildningsförvaltningens vision går som en röd tråd från förskola till vuxenutbildning och där alla hjälps åt att dra åt samma håll. Vi jobbar efter devisen "håll i, håll ut, håll om" och vi vill bli Lapplands bästa skolkommun och vi har kommit en bra bit på väg. Förskolan ser sambandet mellan lek, lärande och utveckling och är en viktig aktör i det arbetet.


Förmåner
Som anställd har du möjlighet till friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, uppvaktning, ledighet för tre besök hos sjukvård. Arbetsgivaren bjuder på kaffe/te. Genom avtal finns pensionsförmåner och trygga försäkringar. 

Bo bra med naturen runt knuten men nära till allt!
I Vilhelmina kan du köpa ett hus för mindre än handpenningen för en lägenhet i Stockholm. Vill du bo i en by så har vi ett flertal byar inom pendlingsavstånd (15-30 min bilresa) från tätorten och du behöver inte bekymra dig över parkeringsplatser. Det finns plats. Vill du hellre bo i en lägenhet så finns Vilhelmina bostäder, Vibo, och många privata uthyrare som kan hjälpa dig. I Vilhelmina finns det mesta men skulle du vilja lämna Vilhelmina tillfälligt så är det enkelt med flyg. Du tar dig från Vilhelmina till Arlanda på ca 1,5 timme. Att det är några mil till närmaste stad gör inget eftersom vi inte har några bilköer och ingen trängsel. Till Umeå är det 25 mil, en resa som med bil tar ca 3 timmar. Ungefär lika långt har vi till Östersund och Örnsköldsvik.

Vi som jobbar i förskolan har möjlighet till ett bra friluftsliv. Det finns tillgång till bra skidspår och slalombackar. Inom kommunen har vi de populära fjällorterna Kittelfjäll, Saxnäs och Klimpfjäll. Och vet du, hos är det riktig vinter när det är vinter. Vi har snö. 

Förutom skidåkning kan man ägna sig åt så mycket annat. På tätorten finns ridhus, ishall, träningsanläggningar och simhall. Vårt Folkets hus sjuder ständigt av liv och rörelse och erbjuder mat, bio, bowling och en mängd kulturevenemang. I Vilhelmina finns erkända matproducenter där det finns möjlighet att köpa riktig gourmetmat.


Bra arbetsmiljö

Vi är stolta över att vi märker resultat av vårt arbetsmiljöarbete. Vi har fortfarande saker kvar att göra men det finns en god vilja hos oss alla att hela tiden förbättra oss. I Vilhelmina är arbetsmiljön ett prioriterat område och vi har bland annat satsat på utbildning för både chefer och skyddsombud. Vi vill att detta ska ge effekter för alla i förskolan och det är något vi arbetar med tillsammans, arbetsgivare, medarbetare och fack. Vi ser att allt hör ihop och vi vill ha glädje i arbetet. Är du legitimerad och intresserad av att veta mera så är du hjärtligt välkommen att ringa eller skicka ett mejl till:

Maria Alenius
maria.alenius@vilhelmina.se
0940-140 76

Agnetha Jonsson
agnetha.jonsson@vilhelmina.se
0940-140 78

Katarina Wikström
katarina.wikstrom@vilhelmina.se
0940-140 77

 

 

 

 

Varaktighet/Arbetstid

Arbetsgivare

Heltid
Tillsvidare

Vilhelmina kommun

 

Lön

Postadress

Månadslön 

-
91281 VILHELMINA

 

 

Ansökan

 

Sista ansökningsdag: 2019-12-31
Ange referens: 19-22-6
 
 

 

 

 

Kontaktpersoner

Förskolechef Agnetha Jonsson, 0940-140 78

Förskolechef Katarina Wikström, 0940-14077

Förskolechef Maria Alenius, 0940-140 76

 

 

Fackliga kontaktpersoner

LR Emma Selberg, 0940-14054

Lärarförbundet Tomas Lönnberg, 0940-141 35

 

 

Ansök nu 

 

Läs mer om arbetsgivaren


Sista ansökningsdag : 31 december . Arbetsort : Vilhelmina

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Vilhelmina kommun

Vilhelmina kommun

Lärare fritidshem/fritidspedagoger

Dina arbetsuppgifter finns inom fritidshemsverksamhet för elever som går i grundskolans tidigare år och förskoleklassen.
Vilhelmina kommun, Vilhelmina,

Läs mer !
Vilhelmina kommun

Förskollärare, Vilhelmina kommun

Är du legitimerad förskollärare? Kanske är du den vi söker?
Vilhelmina kommun, Vilhelmina,

Läs mer !
Alla jobb hos Vilhelmina kommun

Liknande jobb Förskollärare, Vilhelmina kommun

Vilhelmina kommun

Förskollärare, Vilhelmina kommun

Är du legitimerad förskollärare? Kanske är du den vi söker?
Vilhelmina kommun, Vilhelmina,

Läs mer !
Vilhelmina kommun

Lärare fritidshem/fritidspedagoger

Dina arbetsuppgifter finns inom fritidshemsverksamhet för elever som går i grundskolans tidigare år och förskoleklassen.
Vilhelmina kommun, Vilhelmina,

Läs mer !
Falu kommun

Förskollärare

Vi är stolta över vårt gemensamma och välfungerande systematiska kvalitetsarbete, vårt område kännetecknas av en god kvalitet
Falu kommun, Falun,

Läs mer !
Åre kommun

Förskollärare Åre kommun

Vi behöver nu bli fler pedagoger som kan bidra med sin kompetens och engagemang i våra verksamheter.
Åre kommun, Åre,

Läs mer !
Eslövs kommun

Förskollärare Karlavagnens förskola

Vi använder oss av TAKK, arbetar med tydliggörande pedagogik och ser leken som väldigt viktigt!
Eslövs kommun, Eslöv,

Läs mer !
Botkyrka kommun

Förskollärare till storbarnsavdelning

Kärrspiran är en förskola med 11 avdelningar som ligger i anslutning till skogen i ett villaområde.
Botkyrka kommun, Botkyrka,

Läs mer !
Vårgårda kommun

Förskollärare till Algutstorp förskola

Algutstorp är en förskola med 8 avdelningar. Vi har nya och ändamålsenliga lokaler. Samarbetet sker till största del husvis
Vårgårda kommun, Vårgårda,

Läs mer !
Ragunda kommun

Förskollärare till kommunens förskola i Hammarstrand

Förskolan är det första steget i utbildningssystemet och vi vill att våra förskolor ska kännetecknas av arbetsglädje
Ragunda kommun, Ragunda,

Läs mer !
Burlövs kommun

Förskollärare till Dungens förskola i Åkarp

Dungens förskola ligger lugnt beläget i Åkarp med närhet till parker och grönområden.
Burlövs kommun, Burlöv,

Läs mer !