Lediga jobb
Lärarguiden.se
Vi Lärare
Förskolan
Specialpedagogik

För lärare inom specialpedagogik – Utges av Lärarförbundet

Vi Vägledare

 

Vasaskolan välkomnar dig som förskollärare till förskoleklassen

Arbetsplatsen 

Vi på Vasaskolans rektorsområde lyfter gärna fram att vi arbetar för eleven i centrum. Vi finns här, för att vår skola skall vara den bästa skolan för varje elev som går här. En avgörande faktor är att vi arbetar tillsammans kring planering, uppföljning, bedömning och organisation. Hos oss går eleverna från förskoleklass till åk 6 och i varje årskurs finns lärare, lärare i fritidshem och lärarassistenter efter behov. Varje profession är lika viktig och tillsammans gör vi elevernas kunskapsresa till den bästa möjliga. Tidigare år har vi utvecklat våra kunskaper inom bedömning och SKUA och lärt oss en hel del nytt om flerspråkighet. Vi har också haft ett extra fokus på värdegrundsarbetet och bland annat har vi använt materialet "Bråka smartare" med våra elever 1-6 och Förskoleklassen har arbetat med Pelle Svanslös. Användande av digitala tjänster och skapa en god digitallärmiljö är något vi i år aktivt tittar på i organisationen. Som mål har vi att förbättra våra undervisningsmetoder och delge varandra goda exempel för att gemensamt öka måluppfyllelsen. 

 

På området har vi tre förstelärare som tillsammans med lärarlaget arbetat extra kring att utveckla undervisningen. Som lärare hos oss delar du gärna med dig av stort och smått och har ett nära samarbete med dina kollegor. Samarbetet är en viktig faktor för oss då vi vill underlätta arbetsbörda för våra lärare och värna om en god arbetsmiljö. Tillsammans blir det färre uppgifter på varje person och på så vis hjälps vi åt att bidra till en god arbetsmiljö i ett komplext yrke. I din undervisning arbetar du till viss del själv och till viss del med stöd av lärare i fritidshem, lärararkollegor i arbetslaget eller lärarassistent. Tillsammans i årskursens fördelar ni också resurser utifrån var behovet är som störst och eftersom organisationen är föränderlig kan också behovet ändras. Det innebär att det ser olika ut i de olika grupperna och att det kan variera från att ni är en profession till att ni är flera professioner i samma klassrum.

 

På Vasaskolan poängterar personalen att det ska vara roligt att lära och det är också därför vi skrattar så mycket! Trivsel, samarbete och glädje är lika viktigt för våra elever som för oss. Du kommer till en arbetsplats med god sammanhållning där det alltid finns en kollega nära till hands för stöd och hjälp om det behövs. 

 

Arbetsuppgifter 

Som förskolelärare hos oss på Vasaskolan är ditt grunduppdrag att undervisa i förskoleklassen tillsammans med övriga lärare. Våra lärare hämtar grupper i förskoleklassen och följer med de till åk 3, förskolelärare stannar oftast kvar i förskoleklassen, men kan också följa med ett år upp till åk 1 beroende på grupp. Din huvudsakliga uppgift är därför att planera, genomföra och bedriva undervisning så att eleverna når sin fulla potential. I förskoleklassen ingår också kartläggningar och som förskolelärare förväntas du ha ett övergripande ansvar för dessa tillsammans med övrig personal i klassen. Hos oss på Vasaskolan är alla klasslärare mentorer till varsin grupp med elever. I förskoleklassen kan detta se olika ut och ni bestämmer tillsammans hur mentorsansvaret ska fördelas. Samverkan med vårdnadshavare är viktig och sker på ett sätt så det är gynnsamt för elevernas bästa. Som förskolelärare arbetar du också på fritidshemmet och då främst på morgonfritids.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskolelärare med behörighet att arbeta i förskoleklassen. Varje dag är unik i skolans värld och vi löser dagarna tillsammans för att alla skall få bästa möjliga förutsättningar. Du behöver vara påhittig, nyfiken och tycka om att utmanas, för i din roll kommer du träffa alla våra elever i olika konstellationer. Du behöver vara öppen för att samarbeta nära andra vuxna vilket innebär att du ska kunna ge och ta konstruktiv kritik. För att arbeta på Vasaskolan arbetar du efter visionen att vi skall vara den bästa skolan för varje elev som går här. 

 

Vi ser erfarenhet som meriterande, men erbjuder även mentorsstöd till dig som är nyexaminerad.

 

Det här får du av oss!

Förutom att arbeta med spännande frågor i en varierande vardag får du möjligheten att bli en del av en organisation som upprätthåller viktiga samhällsfunktioner för invånare i Ludvika kommun. Som anställd hos oss har du bland annat tillgång till friskvårdsförmåner, goda möjligheter till kompetensutveckling och växling av semesterdagstillägg. Läs gärna på ludvika.se under rubriken Jobba hos oss.

 

I Ludvika kommun arbetar vi efter vår värdegrund Lagandan som består av fyra principer: Relationer, Glädje, Lärande och Driv. Den bygger på samverkan och samarbete, en vi-känsla och en vilja att fortsätta utvecklas. Det är med Lagandan som vi tar oss an vårt uppdrag och strävan mot vår vision om att vara framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun.

 

Anställningsform

Anställningsform: 2 tjänster, en tills vidare och en 1 års vikariat för föräldreledighet

 

Omfattning: heltid, 100%

 

Arbetstid: dagtid

 

Tillträde: 20240812 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 2 (1 tillsvidare pga pensionavgång och 1 vikariat för en föräldraledighet)

 

Övrig information

I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.

 

Intervjuer sker löpande under den tid som annonsen ligger ute.

Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

 

Upplysningar

Chef: Tf. Rektor Susanna Bjärud, 0240- 860 71

Vik. Biträdande rektor Christin Sundström

 

 Arbetstagarorganisation:

Sveriges lärare, nås via kommunens växel 0240- 86 000

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 1 augusti. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Kontakta oss

Ludvika kommun

info@ludvika.se 

0240-860 00

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 1 augusti . Arbetsort : Ludvika

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Ludvika kommun

Ludvika kommun

Vasaskolan välkomnar dig som förskollärare till förskoleklassen

Vi på Vasaskolans rektorsområde lyfter gärna fram att vi arbetar för eleven i centrum.
Ludvika kommun, Ludvika,

Läs mer !
Alla jobb hos Ludvika kommun

Liknande jobb Vasaskolan välkomnar dig som förskollärare till förskoleklassen

Ludvika kommun

Vasaskolan välkomnar dig som förskollärare till förskoleklassen

Vi på Vasaskolans rektorsområde lyfter gärna fram att vi arbetar för eleven i centrum.
Ludvika kommun, Ludvika,

Läs mer !
Gävle kommun

Förskollärare till Hemlingborgs förskola

För att lyckas som förskollärare på Hemlingborg har du ett prestigelöst förhållningssätt i ditt samarbete med andra.
Gävle kommun, Gävle,

Läs mer !
Malmö stad

Förskollärare sökes till Erikslust förskola

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar oc...
Malmö stad, Malmö,

Läs mer !
Region Gotland

Rektor förskola

Tjänsten som rektor är över Sydöstra Visbys förskoleområde.
Region Gotland, Gotland,

Läs mer !
Gävle kommun

Lärare inriktning fritidshem Åbyggeby skola

Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!
Gävle kommun, Gävle,

Läs mer !
Pysslingen Förskolor

Pysslingen förskolor Söderkulla i Vaxholm söker erfaren förskollärare, tillsvidare

Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta göra vår förskola ännu bättre!
Pysslingen Förskolor, Vaxholm,

Läs mer !
Innovitaskolan

Vi söker förskollärare till Innovitaskolan Kalix

Var med och ge barn förutsättningarna att forma sin egen framtid
Innovitaskolan, Kalix,

Läs mer !
Stockholms stad

Förskollärare till Gubbängsskolan

Gubbängsskolan - En skola där alla vill utvecklas och få lust att lära sig mer!
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !
Ockelbo kommun

Lärare i fritidshem till grundskolan inom Ockelbo kommun

Ockelbo kommun är en Plats att växa och vi som arbetar här värnar om våra medborgare och att ständigt utveckla kommunen.
Ockelbo kommun, Ockelbo,

Läs mer !
Haninge kommun

2 st Fritidspedagoger sökes till Ribbyskolan

Välkommen till en skola där vi tillsammans skapar framtid!
Haninge kommun, Haninge,

Läs mer !