Lediga jobb
Lärarguiden.se
Läraren
Förskolan
Specialpedagogik

För lärare inom specialpedagogik – Utges av Lärarförbundet

Chef & ledarskap

Lärarförbundet tidning för skolledare – Utges av Lärarförbundet

 

Rektor till Rydbo skola och Skogsbackens förskola

I Österåkers kommun arbetar vi för att ge invånarna den bästa kvaliteten på den service och de tjänster vi tillhandahåller. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Du som arbetar hos oss kan vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Vill du vara med på vår resa? Då är du varmt välkommen till Österåker.

 

Vill du vara rektorn som säger hej till eleverna, är snäll men inte för snäll och lätt att prata med om något blivit jobbigt? Då är du den som elever och barn på Rydbo skola och Skogsbackens förskola söker!

 

Rydbo skola är en liten naturnära F-6 skola med god sammanhållning och fin gemenskap bland våra 180 barn. Skogsbackens förskola som ligger intill är en trygg start för våra barn som har möjlighet att vara hos oss från det att de är ett år tills de går ut årskurs 6. Du hittar oss i Rydbo, mellan Åkersberga och Täby, och vi drivs i kommunal regi. Vi har en fantastisk utemiljö med skogen in på knuten, som används som lekplats och undervisningsrum samt är en fantastisk och uppskattad lekplats på raster och fritidstid. Utevistelse, sång, rörelse och musik är naturliga inslag hos oss.

 

Våra medarbetare berättar att de trivs för att det är så familjärt, de kan vara sig själva här och alla hjälper varandra. De berättar stolt att här finns en professionell teamkänsla. Elevrådet beskriver stolt sin skola och ger stort beröm till sina lärare. Eleverna berättar om roliga lektioner och säger ”istället för att sitta med papper och penna kan det vara en film vi tittar på som sedan diskuteras”. De berättar vidare om sin fina miljö runt skolan där de skapat en liten by i skogen som kallas ”Billy-byn” och en annan som heter ”Bäck-byn”.

 

 

Ditt nya jobb

Som rektor är du både en pedagogisk ledare och chef som driver och utvecklar verksamheten. Du tar ansvar för barn/elever, personal, resultat, ekonomi och arbetsmiljö. Du leder och styr verksamheten i en kompetent och engagerad ledningsgrupp genom ett systematiskt kvalitetsarbete. Ditt pedagogiska ledarskap spelar stor roll. Du har en nyckelroll för att varje elev ska nå sin fulla potential som ger många valmöjligheter för vidare studier. Du företräder skolan i olika sammanhang, kommunicerar med myndigheter samt leder verksamhetsstrategiska frågor.

 

Med tydlighet i din kommunikation kring uppdrag, mål och förväntat resultat och skapar du förståelse och acceptans för fattade beslut. Du stimulerar till utveckling genom att ge tillit till medarbetare, vidga deras ansvar samt bidra med konstruktiv kritik. Du är en förebild i ditt ledarskap genom att vara professionell, agera etiskt och visa prov på gott omdöme och personlig omtanke.

 

I Österåkers kommun får du som rektor kontinuerligt stöd från både rektorsgruppen och förvaltningen. Rektorsgruppen arbetar med ett nära kollegialt lärande och diskuterar i mindre sammanhang frågor som rör skolutveckling och pedagogiskt ledarskap.

 

 

Din profil

Kanske arbetar du redan i dag som rektor eller biträdande rektor och ser detta som en ny utmaning. Du har en pedagogisk eftergymnasial utbildning, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du arbetat i både förskola och grundskola.

 

Som ledare är du prestigelös, visar tillit och låter andra växa. Du är strukturerad, lyhörd och inkluderande, samtidigt som du kan fatta svåra beslut och vara tydlig med skälen till de beslut som tas. Du är visionär utan att tappa förskolans, skolans och fritids vardag. Du är intresserad av din omgivning och bra på att skapa, etablera och underhålla relationer. Du har förmåga att tänka högt, lyssna för att förstå och visar hur du låter dig påverkas.

 

Är du den vi och barnen/eleverna söker? Vi hoppas du känner igen dig och griper möjligheten att utvecklas tillsammans med oss!

 

 

Anställningsvillkor

Heltid, tillsvidare

 

Tillträde

Januari 2021

 

Sista ansökningsdag

2020-09-28

 

 

Visst låter det spännande! Registrera din ansökan via knappen ”Ansök”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar på annat vis.

 

Gå gärna in och läs mer på osteraker.se

 

Österåkers kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Kontaktuppgifter till våra fackliga företrädare hittar ni här.

 

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi önskar därför att inte bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Tre mil till Stockholm, 1 100 öar, 93 mil kustlinje och ett lite härligare sätt att leva. Vi i Österåker är stolta över vår storstadsnära skärgårdsmiljö där det natursköna kulturlandskapet alltid finns nära. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med småstadskaraktär. Här utvecklar vi ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka. Österåker kännetecknas av entreprenörsanda och en stark kultur av företagande.

 

 

Kontaktpersoner

Joakim Östling

Skol- och verksamhetschef

08-540 810 75

joakim.ostling@osteraker.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Läs mer om arbetsgivaren


Sista ansökningsdag : 28 september . Arbetsort : Österåker

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Österåkers kommun

Österåkers kommun

Rektor till Rydbo skola och Skogsbackens förskola

Vill du vara rektorn som säger hej till eleverna, är snäll men inte för snäll och lätt att prata med om något blivit jobbigt?
Österåkers kommun, Österåker,

Läs mer !
Alla jobb hos Österåkers kommun

Liknande jobb Rektor till Rydbo skola och Skogsbackens förskola

Österåkers kommun

Rektor till Rydbo skola och Skogsbackens förskola

Vill du vara rektorn som säger hej till eleverna, är snäll men inte för snäll och lätt att prata med om något blivit jobbigt?
Österåkers kommun, Österåker,

Läs mer !
Lunds kommun

Förskollärare i förskoleklass

Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att utvecklas och vara med och påverka?
Lunds kommun, Lund,

Läs mer !
Kumla kommun

Lärare i förskoleklass till Malmen skola

Tjänsten innebär arbete i förskoleklass och till varje klass finns också fritidspedagoger knutna delar av dagen. Teamarbete är vår grund!
Kumla kommun, Kumla,

Läs mer !
Svenljunga kommun

Vi söker en engagerad förskollärare till förskoleklass

Vi har en skola som växer i sitt uppdrag och det ser vi som en fantastisk utveckling! Vi vill gärna att du blir en av oss. Vill du?
Svenljunga kommun, Svenljunga,

Läs mer !
Jönköpings kommun

Förskollärare till Månsarps Förskola

I Månsarp har vi förmånen att kunna följa barnen från det att de är ett år tills dess att de lämnar skolan som tolvåringar!
Jönköpings kommun, Jönköping,

Läs mer !
Östersunds kommun

Förskollärare till Tandsbyns förskola

Vi är ett härligt gäng, med mycket glädje och gemenskap!
Östersunds kommun, Östersund,

Läs mer !
Skövde kommun

Lärare fritidshem 100% Eriksdalsskolan

Vi söker en kreativ och engagerad fritidspedagog/ lärare i fritidshem som kan vara med och utveckla vår fritidsverksamhet
Skövde kommun, Skövde,

Läs mer !
Lidköpings kommun

Förskollärare till Lidåkers förskola

Lidåkers moderna förskola byggd 2012 och utökad 2017 ligger i östra delen av Lidköping. Förskolan är anpassad efter läroplanens...
Lidköpings kommun, Lidköping,

Läs mer !
Herrljunga kommun

Förskollärare Eriksberg 100%

Förskollärarutbildning alt. lärarexamen med förskolebehörighet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Herrljunga kommun, Herrljunga,

Läs mer !