Lediga jobb
Lärarguiden.se
Vi Lärare
Förskolan
Specialpedagogik

För lärare inom specialpedagogik – Utges av Lärarförbundet

Vi Vägledare

 

Rektor förskola

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

 

Sydöstra Visbys förskolor

Som rektor inom Förskolan Gotland arbetar du i ett av öns åtta förskoleområden. Förskolan Gotland arbetar tillsammans för att skapa en likvärdig utbildning och undervisning för alla barn i våra förskolor. För att skapa samsyn och ökad likvärdighet över hela ön så ingår du som rektor i Förskolan Gotlands ledningsgrupp. Ledningsgruppen arbetar både strategiskt på lång sikt med övergripande frågor och operativt kring olika aktiviteter samt som en gemensam representant för Förskolan Gotland.

 

Att vara rektor inom förskolan innebär ett gott kollegialt stöd där alla ser varandra och alla bidrar till ett kollegialt lärande och utveckling. Vi berikar varandra genom att våga dela, våga tänka olika och våga fråga. Känner du att du vill bli en del av oss, välkommen att söka!

 

Tjänsten som rektor är över Sydöstra Visbys förskoleområde. Området innefattar: Bogens förskola, Bryggarens förskola, Glasmästarens förskola, Kabyssens förskola, Skräddarens förskola, Öppna förskolan samt omsorg kväll- och helg.  Som stöd i ledningsarbetet ingår följande funktioner utöver rektor: en biträdande rektor, en specialpedagog, en pedagogisk utvecklare, en skoladministratör samt ledningsstöd.

 

Dina arbetsuppgifter

Som rektor i Förskolan på Gotland har du ett nära ledarskap till dina medarbetare. Du har ansvar för ditt område vad det gäller; personal, budget, arbetsmiljö, verksamhetsutveckling, systematiskt kvalitetsarbete samt pedagogiskt arbetet. Fokus ligger på förskoleverksamheternas pedagogiska utveckling och du kommer att arbeta för att verkställa målen i läroplanen och de kommunala besluten inom verksamheten. Du arbetar även med ekonomiarbete för ditt område samt tar hand om de rehabärenden som uppstår. 

 

I den här rollen får du vara med och leda det pedagogiska utvecklingsarbete som pågår inom förskolan på Gotland. Du samarbetar med såväl vårdnadshavare, social omsorg samt andra rektorer inom förskolan och skolan. 

 

Vem är du?

Du som söker är utbildad förskollärare eller lärare. B-körkort är ett krav. Du har arbetslivserfarenhet inom pedagogisk verksamhet samt ledarerfarenhet. Det är meriterande om du är legitimerad förskollärare eller lärare, samt om du har rektorsutbildning och utbildning inom arbetsmiljö och arbetsrätt. Har du erfarenhet av att arbeta som chef med personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar är även det meriterande.

 

För att lyckas i rollen som rektor är det viktigt att du är en tydlig och kommunikativ ledare som inger förtroende. Du trivs med att driva arbetet framåt och att skapa delaktighet och arbetsglädje. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och är flexibel och snabb på att anpassa dig till nya situationer. Med din organisatoriska och målinriktade approach visar du gott omdöme vid beslutsfattande och agerar lösningsfokuserat i olika situationer. Din förmåga att vara utvecklingsinriktad, samtidigt som du drar nytta av dina erfarenheter och omgivning, är viktig för oss. Eftersom du representerar Förskolan Gotland i olika sammanhang och är dess ansikte utåt, värdesätter vi din förmåga att kommunicera effektivt och skapa starka samarbeten.

 

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.

 

Om utbildnings- och arbetslivsförvaltningen

Som en del av Region Gotland bidrar vi i utbildnings- och arbetslivsförvaltningen till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling. Vi ansvarar för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, anpassad grund- och gymnasieskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser, ungdomsgårdar samt mottagande och etablering av nyanlända. Tillsammans ger vi möjligheter till ett livslångt lärande.

 

Om Region Gotland

Region Gotland är inte bara Gotlands största arbetsgivare, vi är också den enda regionen i Sverige som har kommunala-, hälso- och sjukvårdsuppgifter och regionalt utvecklingsansvar i en och samma organisation. Det tillsammans med vårt ö-läge skapar förutsättningar för gott samarbete över våra verksamhetsområden.

 

Vi är över 6700 medarbetare. Tillsammans arbetar för ett hållbart, inkluderande och välmående samhälle för alla som besöker, bor och verkar på Gotland. Vi är drivande i att skapa en trygg och hållbar utveckling över hela ön.

 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler! Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

 

Genom instagramkontot @viarregiongotland visar vi bredden av våra yrken och vilken betydelse vårt arbete har för samhället. Varje vecka visar en ny medarbetare upp sin arbetsvardag.

 

Övrigt

Region Gotland arbetar enligt kompetensbaserad rekryteringsmetod som syftar till att se varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön. 

 

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsten fortsatt är vakant.

 

I takt med att omvärlden förändras arbetar Region Gotland i större utsträckning med kvalitet och säkerhet i rekryteringsprocessen. Det innebär att du som kandidat kan komma att omfattas av vissa kontroller inför anställning. Vilka kontroller som tjänsten du söker kan omfattas av får du information om inför eller under intervjun.

 

Inför samtliga anställningar behöver du som kandidat visa upp ID-handling och personbevis.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal jobb: 1

Körkortskrav: B

 

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-08-11

 

Referensnummer

2024/568

 

Kontaktperson(er)

Lena Gustavsson, Chef för förskola, 0498-263391

 

Facklig(a) företrädare

Kommunal, gotland.ost@kommunal.se 

Sveriges lärare, gotland@sverigeslarare.se 

Sveriges skolledare, luis.barnes@edu.gotland.se 

 

 

Ansök nu 

 

Läs mer om arbetsgivaren


Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Gotland

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Region Gotland

Region Gotland

Rektor förskola

Tjänsten som rektor är över Sydöstra Visbys förskoleområde.
Region Gotland, Gotland,

Läs mer !
Region Gotland

Lärare, fritidshem, fritidspedagog

Dalhem skola är en enparallelig F-6 skola med cirka 15-20 elever per klass.
Region Gotland, Gotland,

Läs mer !
Region Gotland

Lärare i fritidshem /­ fritidspedagog

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra.
Region Gotland, Gotland,

Läs mer !
Alla jobb hos Region Gotland

Liknande jobb Rektor förskola

Tyresö kommun

Biträdande förskolerektorer

Vi söker nu fyra biträdande rektorer med höga ambitioner och en vilja att utvecklas med oss inom Tyresös kommunala förskolor!
Tyresö kommun, Tyresö,

Läs mer !
Region Gotland

Rektor förskola

Tjänsten som rektor är över Sydöstra Visbys förskoleområde.
Region Gotland, Gotland,

Läs mer !
Norlandia förskolor

Nu söker vi en rektor till Norlandia Förskolor Bredsand i Enköping

Vi på Norlandia Förskolor söker dig som vill jobba som rektor på vår förskola Bredsand i Enköping.
Norlandia förskolor, Enköping,

Läs mer !
Östersunds kommun

Förskollärare till Jägargårdens förskola

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet inom förskolan är meriterande.
Östersunds kommun, Östersund,

Läs mer !
Karlskrona kommun

Förskollärare till Ryttarlidens förskola

Ryttarlidens förskola är uppdelad på två hus, Ryttarliden och Skärfva.
Karlskrona kommun, Karlskrona,

Läs mer !
Mora kommun

Specialpedagog förskola, elevhälsoenheten

Vill du ha ett spännande, intressant och utmanande arbete? Vi söker nu en specialpedagog med arbete riktat mot...
Mora kommun, Mora,

Läs mer !
Vaggeryds kommun

Fritidspedagog till Bondstorps fritidshem, förskola och skola

Att arbeta hos oss innebär unika och betydelsefulla möjligheter i att vara med och bidra till barns utveckling och lärande.
Vaggeryds kommun, Vaggeryd,

Läs mer !
Stockholms stad

Förskollärare/ förskollärare med specialpedagogisk kompetens

Vi söker dig som vill arbeta på en liten förskola med cirka 30 barn i Hässelby gård.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !
Östersunds kommun

Rektor till förskolorna Orrviken, Tandsbyn och Trollåsen

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen samt erfarenhet inom förskolans verksamhetsområde.
Östersunds kommun, Östersund,

Läs mer !
Östersunds kommun

Förskollärare till Trollåsens förskola

Vi ser gärna att du är utbildad förskollärare med föreskriven utbildning eller annan utbildning inom barnomsorgen.
Östersunds kommun, Östersund,

Läs mer !