Lediga jobb
Lärarguiden.se
Läraren
Förskolan
Specialpedagogik

För lärare inom specialpedagogik – Utges av Lärarförbundet

Chef & ledarskap

Lärarförbundet tidning för skolledare – Utges av Lärarförbundet

 

Förskollärare sökes till Erikslust förskola

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar  

Erikslust förskola ingår i ett förskoleområde med fem förskolor. Samtliga förskolor är centralt belägna med närhet till större parker och strand. På Erikslust förskola arbetar vi med grupper i åldrarna 1-3 år och 3-5 år. Vi har fina ljusa lokaler som inbjuder till att skapa rum i rummen och många möjligheter att erbjuda barnen olika miljöer. Förutom vår egna lummiga gård har vi närheten till både parker och havet. I området finns det även en förskolebuss, vilket ger möjligheter till att ge barnen extra upplevelser då och då. 

Med fokus på vårt utvecklingsområde Pedagogiska miljöer arbetar vi just nu med att genomsyra vår verksamhet av pågående tema, läroplan och upplevelser för barnen. Vi arbetar mycket med att utgå från pedagogisk dokumentation, vetenskaplig grund och kontinuerlig reflektion av vår verksamhet. 

Som stöd i den pedagogiska utvecklingen finns områdets tre förste förskollärare och innerstadens pedagogiska utvecklingsteam. För oss är det kollegiala lärandet viktigt. Detta når vi genom arbetslagsreflektioner varje vecka och genom våra forumgrupper.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund. 

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som förskollärare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt fem timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. 

För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: 
• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. 
• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde. 
• Ser värdet av det kollegiala lärandet. 
• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt – olika barngrupper kräver olika arbetssätt. 
• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. 


Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Ansökan

Ansök senast: 2017-10-22

Referensnummer: 172-2312

 

Kontaktpersoner

  • Pernilla Gustafsson
  • Biträdande förskolechef
  • 0729-81 98 74
  • Lars Norlin
  • Förskolechef
  • 0703-67 86 11

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på 
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ 

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 31 december 9999 . Arbetsort : Malmö

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Malmö stad

Malmö stad

Förskollärare sökes till Erikslust förskola

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar oc...
Malmö stad, Malmö,

Läs mer !
Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb Förskollärare sökes till Erikslust förskola

Malmö stad

Förskollärare sökes till Erikslust förskola

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar oc...
Malmö stad, Malmö,

Läs mer !
Norlandia förskolor

Driven och innovativ förskollärare sökes till Norlandia Förskolor Snilleblixten

Förskolan är ett av Norlandia Förskolors senaste tillskott. Här har pedagogerna stor möjlighet att sätta sin prägel på verksamheten
Norlandia förskolor, Halmstad,

Läs mer !
Norlandia förskolor

Förskollärare Brommö

Brommö förskola i Farsta söker en förskollärare då förskolläraren på vår yngrebarnsavdelning går i pension.
Norlandia förskolor, Farsta,

Läs mer !
Säters kommun

Förskollärare

Du är positiv, initiativrik och har ett intresse för processinriktat arbete.
Säters kommun, Säter,

Läs mer !
Nacka kommun

Förskollärare till Källans förskola

Du ska vara utbildad förskollärare med legitimation och kunna arbeta med både med äldre och yngre barn.
Nacka kommun, Nacka,

Läs mer !
Norlandia förskolor

Förskollärare till Henriks Hage Förskola

Vi söker nu en förskollärare till Henriks Hage Förskola i Höllviken som vågar tänka utanför boxen
Norlandia förskolor, Höllviken,

Läs mer !
Vänersborgs kommun

Förskollärare till Vänersborg

Att arbeta på Dalaborgs förskola innebär att vi sätter utepedagogiken i fokus. Vi tillbringar större delen av dagen utomhus.
Vänersborgs kommun, Vänersborg,

Läs mer !
Östersunds kommun

Förskollärare

Förskolorna Luktärtan, Stallet och Mosippan söker förskollärare till tillsvidaretjänster.
Östersunds kommun, Östersund,

Läs mer !
Säters kommun

Vill du som förskollärare göra skillnad för våra yngsta medborgare?

Vid Gustafs förskoleområde med förskolorna Konvaljen, Mora by och Storhaga vill vi skapa en verksamhet som är rolig, trygg och lärorik
Säters kommun, Säter,

Läs mer !
Vårgårda kommun

Förskollärare Hols förskola

Vi söker dig med starkt engagemang för barn och som gillar att arbeta med deras lärande och utveckling.
Vårgårda kommun, Vårgårda,

Läs mer !